Acil Durum Eylem Planı

Acil Durum Eylem Planı

Acil Durum Eylem Planı

Acil durum eylem planının amacı; yıldırım, yangın, savaş, su baskını, kimyasal tehlikeler ve terör saldırıları gibi acil durumlarda yönetimin çok hızlı ve doğru kararlar almasına yardımcı olacak verilerin hazırlanarak planın oluşturulması, can ve mal kaybının önlenmesi, acil müdahale, hasar tespit ve kurtarma ekiplerinin görevlerini organize etmektir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik ve diğer acil durum yönetmeliklere uygun bir biçimde acil durum eylem planı yapılmalıdır. Bu tür acil eylemler genel olarak şirketlerin OSGB kısımlarında yapılmaktadır. İş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi ile birlikte hazırlanan acil tahliye planı, yangın eylem planı örneği gibi planlar mutlaka oluşturulmalıdır.

Acil Tahliye Planı Nasıl Yapılır?

Acil durumlar iki kategoriye ayrılır. A tipi acil durumlar; sel, yıldırım düşmesi, büyük yangınlar, terör eylemleri, uçak ya da helikopter kazaları, savaş ve deprem gibi felaketlerdir. B tipi acil durumlar; küçük yangınlar,  kimyasal, yanıcı ve parlayıcı madde sızıntısından meydana gelen kazalar gibi durumları kapsar.

İş saatleri içinde A tipi acil durum meydana geldiğinde yapılacaklar belirlenmiştir. Tüm personel en güvenli ve yakın yerden çıkış yaparak Şirket Toplanma Alanı’nda toplanır. Liderler ve yöneticiler kendi personellerinin yoklamasını yapar. Şirket üst yönetimi bir araya gelir ve Şirket Acil Durum Yönetim Kadrosunu oluşturur. Genellikle işletme müdürü, şirket kriz masası üyesidir ve koordinasyonu sağlar.

Bunun dışında iş yerinde şirket hasar tespit ekipleri, kurtarma ekipleri, ilk yardım ekipleri, sosyal yardım ekipleri, yangın ve tahliye ekipleri ve lojistik destek ekipleri kurulmuştur ve acil durumlarda devreye girerler.

Yönetim kadrosu başkanlığı işletme müdürü tarafından yapılır. Şirket kriz masasında görev alan işletme müdürü, kriz masasından koordinasyonu sağlar. İşletme müdürü, herhangi bir acil durumda hemen kriz masasına gitmelidir. Acil durum eylem planında yönetim kadrosunun; panik ortamı ve kaos oluşmasını engellemek, ortamı sakinleştirmek ve çok hızlı değerlendirme ve aksiyonlar ile acil durumu yöneterek acil durum eylem planını devreye sokmak, yoklamanın alınması, eksiklik ve sorunların kriz merkezine bildirilmesi, kriz masasından gelen bilgilere göre personelin sevkini ve idaresini yapmak gibi görevleri bulunmaktadır.

Tek Merkez OSGB

Acil Durum Eylem Planı ile ilgili detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.

28 Şubat 2018

Silivri İş Güvenliği

Silivri İş Güvenliği İş güvenliği terimi büyük işletmelerde ve özellikle çok fazla sayıda işçinin çalıştığı yerlerde hayati öneme sahip bir konudur. Bu durum aynı zamanda Çalışma […]
27 Şubat 2018

Silivri Osgb

Silivri Osgb İş alanlarının sürekli olarak genişlemesinden dolayı bakanlık tarafından bir takım çalışmalar yürütülmüş ve OSGB firmaları kullanıma sokulmuştur. Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi olarak adlandırılan […]
3 Kasım 2017

Beyoğlu Osgb

Beyoğlu Osgb Osgb Hizmetleri Nelerdir? Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi ya da kısa adı olan osgb ile sıklıkla anılan hizmetler, genel olarak iş güvenliği ve iş […]